Kansainvälinen toiminta

Malmin VPK osallistuu aktiivisesti kansainväliseen palokuntatoimintaan. Kansainvälinen palokuntaystävyystoiminta käynnistyi syksyllä 2016 saksalaisen Freiwillige Feuerwehr Immendingen- vapaapalokunnan nuoriso-osaston kanssa. Ystävyystoimintaan on kuulunut Malmin VPK:n nuoriso-osaston kouluttajien vierailut Saksaan ja Immendingenin nuoriso-osaston osallistuminen palokuntanuorten koulutusleirille Malmin VPK:n nuorten vieraana heinäkuussa 2017.

Malmin VPK käynnisti yhteistyön myös saksalaisen Freiwillige Feuerwehr Altenhagen-vapaapalokunnan kanssa heidän vieraillessa Suomessa ja majoittuessa Malmin VPK:lla syksyllä 2017.

Kansainvälistä ystävyystoimintaa pidetään yllä jatkuvasti ja tulevaisuudessa Malmin VPK:n nuoret ovat osallistumassa leirille Saksaan ja kouluttajavaihtoja on myös suunnitteilla.

Kansainvälisen toiminnan tarkoituksena on ensisijaisesti kehittää palokuntanuorisotyötä vaihtamalla ideoita ja oppeja toisen aktiivisen palokuntanuoriso-osaston kanssa. Lisäksi palokuntanuorille saadaan ainutlaatuisia kokemuksia ja muistoja leirivaihdoista sekä vierailuista ulkomaille. Vaikka pääpaino on nuorisotyössä, niin koko palokunnan jäsenistö on mukana ottamassa vieraita vastaan ja kehittämässä toimintaa.

 

Osastot

Hälytysosasto

Malmin VPK toimii operatiivisella puolella pelastuslaitoksen alaisena ja hälytetään sammutus-, pelastus- ja tukitehtäviin tarvittaessa.

Lue lisää hälytysosastosta

Naisosasto

Palokuntanaiset tukevat palokunnan toimintaa sekä edistävät myönteistä suhtautumista yleiseen turvallisuuteen liittyviin asioihin.

Lue lisää naisosastosta

Veteraaniosasto

Palokuntaveteraanit toimivat erilaisissa yhteistyöelimissä, sekä pitävät yllä palokunta-aatetta.

Lue lisää veteraaniosastosta

Aloita uusi mielenkiintoinen harrastus

Malmin VPK:n hälytysosasto hakee uusia jäseniä ja haluaa sinut tehokkaaseen tiiminsä. Saat ilmaista opetusta ja opit mittaamattoman arvokkaita käytännön pelastustaitoja todellisissa tilanteissa. Ota yhteyttä ja liity meidän lämminhenkiseen perheeseemme! 

Sinä 18-45-vuotias, joka olet:

– Normaalikuntoinen
– Kiinnostunut palokunta-alasta ja taidoista
– Sinulla ei ole ahtaan- tai korkeanpaikan kammoa

Jos kiinnostuit tai sinulla on kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä hälytysosaston johtajaan tai tule maanantaina palokunnalle kello 17:30. Voit myös ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella.