Varhaisnuoriso- ja Nuoriso-osastot

Malmin VPK:lla on aktiivinen varhaisnuoriso- ja nuoriso-osasto. Nuoriso-osasto on tarkoitettu 11-17 vuotiaille ja varhaisnuoriso-osasto 6-10 vuotiaille. Varhaisnuorten harjoitukset alkavat torstaisin klo 17.00 ja nuorten klo 18.00.

Nuoret harjoittelevat palokaluston käsittelyä, pienten palojen sammuttamista, ensiapua ja muita kansalaistietoja ja -taitoja. Yhteisiä leirejä muiden palokuntanuorten kanssa on pari kertaa vuodessa mm. kesällä pidettävä viikon mittainen koulutusleiri ja keväällä tai syksyllä viikonloppuleiri.

Palokuntanuorisotyön kasvatuksellisena tavoitteena on tukea nuorten kehittymistä itsenäisiksi, itseensä luottaviksi, onnistuviksi, yhteistoimintaan pystyviksi, turvallisuustietoisiksi ihmisiksi, jotka asennoituvat muihin ihmisiin myönteisesti.

Nuoriso-osastossa saatu koulutus on erinomainen perusta nuorten siirtyessä 18-vuotiaana hälytysosastoon.

Varhaisnuoriso-osastoon ja nuoriso-osastoon liittymisestä voi tiedustella sähköpostilla osaston vastuuhenkilöltä.

Osastot

Hälytysosasto

Malmin VPK toimii operatiivisella puolella pelastuslaitoksen alaisena ja hälytetään sammutus-, pelastus- ja tukitehtäviin tarvittaessa.

Lue lisää hälytysosastosta

Naisosasto

Palokuntanaiset tukevat palokunnan toimintaa sekä edistävät myönteistä suhtautumista yleiseen turvallisuuteen liittyviin asioihin.

Lue lisää naisosastosta

Veteraaniosasto

Palokuntaveteraanit toimivat erilaisissa yhteistyöelimissä, sekä pitävät yllä palokunta-aatetta.

Lue lisää veteraaniosastosta

Aloita uusi mielenkiintoinen harrastus

Malmin VPK:n hälytysosasto hakee uusia jäseniä ja haluaa sinut tehokkaaseen tiiminsä. Saat ilmaista opetusta ja opit mittaamattoman arvokkaita käytännön pelastustaitoja todellisissa tilanteissa. Ota yhteyttä ja liity meidän lämminhenkiseen perheeseemme! 

Sinä 18-45-vuotias, joka olet:

– Normaalikuntoinen
– Kiinnostunut palokunta-alasta ja taidoista
– Sinulla ei ole ahtaan- tai korkeanpaikan kammoa

Jos kiinnostuit tai sinulla on kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä hälytysosaston johtajaan tai tule maanantaina palokunnalle kello 17:30. Voit myös ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella.